Jdi na obsah Jdi na menu

Jazyky

ČeštinaEnglish

Ohlédnutí za rokem 2007

Obrazek

Je konec roku 2007 a to si zaslouží malé ohlédnutí.

Nejdříve - děkuji všem majitelům našich odchovů za jejich péči a lásku. Velkou radost mám ze všech, kteří aktivně toto krásné a všestranné plemeno prezentují na akcích různého typu.

Ráda opět připomenu úspěchy Šampiona ČR Gara a jeho majitelky Lucie, kteří letos krom jiného složili zkoušky IPO 3. A co Lucii i mne moc potěšilo je, že se našly 2 chovatelky, které Garem nakryly přestože nemá neg. DKK a tak jsou po něm 2 vrhy štěńat, o která byl velký zájem.

Chuck má canisterapeutické zkoušky, což jistě také stojí za povšimnutí.

Byl to jeden z nejúspěšnějších roků pro naši CHS. Povedlo několik velmi hezkých odchovů a získali jsme pro ně hodné, ale i aktivní majitele. Takže se těším, že budu mít možnost odchovy i častěji vidět.

Dopadly nám skvěle výsledky hodnocení DKK, odchovy získaly řadu úspěchů na výstavách. A také Roky byl na výstavách velmi úspěšný. Nejvíce si považuji titulů získaných na klubových a speciálních výstavách. Rokyho jsme na podzim uchovnili a dnes má už nakryté 3 fenky, jejichž odchovy se očekávají na jaro. Jeden z nich u nás.

Přesto, mrzí mne , že Chip, kterého považuji za jednoho z nejkrásnějších chodských psů samců dosud neměl příležitost předat své geny dál. Mnohem více mne ale mrzí tragická smrt 2 štěńat.

Všem bych přála, aby nám rok 2008 přinesl dobré zdraví, klid bez přírodních i nepřírodních katastrof ve světě, pohodu a toleranci v našich rodinách. A nám příznivcům CHP a chovatelům přeju, aby naši chlupáči oplývali také pevným zdravým, vyhýbali se jim úrazy, feny byly plodné , dařilo se na výstavách a soutěžích , a protože vyhrát může vždy jen jeden, tak aby to byl ten nejlepší a bylo mu to upřímně přáno.

Aby nová generace choďáčků byla vyrovnanější, měla silné kostry, typické hlavy s krátkou čenichovou partií a krátkým uchem, skvělé povahy a plemeno si získávalo ještě více příznivců.

Hodně štěstí !

 Na  PF-ku  jsou Keisy a Kesie z Dašického zátiší